Fiecare persoană are o formă unică a ochilor, și această caracteristică distinctivă poate fi pusă în valoare și evidențiată prin machiajul potrivit. Acest articol îți va dezvălui câteva sfaturi pentru a-ți adapta machiajul la forma ochilor tăi, astfel încât să poți obține un aspect minunat și seducător.

Ochi Caprui sau Negri

 1. Fard de Pleoape: Dacă ai ochi caprui sau negri, poți utiliza o varietate de culori pentru fardul de pleoape. Tonurile de maro, auriu sau verde smarald pot scoate în evidență frumusețea ochilor tăi.
 2. Eyeliner: Linerul în nuanțe închise, cum ar fi negru sau maro închis, poate evidenția forma ochilor. Conturează ochii pentru un aspect dramatic sau folosește un liner subțire pentru un efect mai subtil.
 3. Gene False: Adăugarea genelor false poate crea un efect dramatic și poate face ochii să pară mai mari și mai expresivi.

Ochi Albaștri sau Verzi

 1. Fard de Pleoape: Pentru ochii albaștri sau verzi, culorile calde, cum ar fi tonurile de piersică, roz sau bronz, pot face ochii să iasă în evidență.
 2. Eyeliner: Linerul în nuanțe de maro sau violet poate adăuga un contrast frumos și poate accentua culoarea ochilor tăi.
 3. Smokey Eyes: Pentru un aspect elegant, poți încerca machiajul smokey eyes. Acest stil folosește nuanțe închise și deschise pentru a crea un efect dramatic și atrăgător.

Ochi Mici

 1. Iluminator: Aplică iluminator în colțul interior al ochilor pentru a face ochii să pară mai mari și mai luminoși.
 2. Eyeliner Alb: Linerul alb aplicat pe linia apei inferioare poate crea iluzia de ochi mai mari.
 3. Gene Îndreptate: Optează pentru gene care au o curbă naturală, pentru a deschide ochii și a le face să pară mai mari.

Ochi căzuți sau pleoape încrețite

 1. Pledoarii pentru Farduri Mate: Folosește farduri mate în loc de cele strălucitoare, deoarece acestea pot accentua pleoapele căzute.
 2. Eyeliner în Linie Subțire: Linerul aplicat subțire pe linia genelor superioare poate ajuta la evidențierea ochilor fără a încărca aspectul.
 3. Creion de Sprâncene: Un creion pentru sprâncene bine definit poate îmbunătăți forma ochilor și poate ridica privirea.
 4. Mascara pentru Gene Îndreptate: Mascara aplicată pe genele îndreptate poate ajuta la evidențierea ochilor și la crearea unei priviri mai deschise.

Indiferent de forma ochilor tăi, este important să experimentezi cu diferite stiluri de machiaj și să descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine. Poți consulta și tutoriale video sau un artist de machiaj pentru a învăța tehnici specifice adaptate formei tale de ochi. Cu puțină practică, vei reuși să obții un machiaj minunat care să pună în valoare frumusețea naturală a ochilor tăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *